Поискахме оставката на вътрешния служебен министър Иван Демерджиев, който носи политическата отговорност и тази на главния секретар на МВР, който носи оперативната отговорност”. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ в парламента по повод загиналия полицай край Елхово.

Липсва координация между българското правителство и Република Турция и Гърция очевидно, а това до преди години не можеше да се види. Откакто дойдоха ПП и служебните правителства на Радев, започнаха проблемите с мигрантски натиск и проблемите с охраната на границата”, коментира още Митов. Той уточни, че има и пик в трафика на наркотици, но не е ясно какви мерки се предприемат в тази посока.

Бойко Борисов иска оставката на вътрешния министър Демерджиев

Време е да има редовен кабинет, от миналата година говорим, че има проблем с охраната по границите, Бойко Рашков докато беше вътрешен министър се занимаваше с всичко друго, но не и с този проблем”, подчерта още Митов.

Атанас Атанасов пък от ДБ коментира, че проблемите с мигрантския поток се натрупват с годините. “За тази ограда бяха похарчени 200 млн. Тези негативни последици не са вследствие от работата на Демерджиев, те са от времето на ГЕРБ, така че Борисов да не бяга от отговорност”, подчерта още Атанасов. 
БГНЕС