/ БГНЕС
Министърът вече не иска оставката на Плочев, добър човек бил
97698
Министърът вече не иска оставката на Плочев, добър човек бил
  • Министърът вече не иска оставката на Плочев, добър човек бил
Четири месеца след като поиска оставката на управителя на здравната каса проф. Камен Плочев, здравният министър Кирил Ананиев днес заяви, че с най-голямо удоволствие би продължил да работи с него. По време на изслушване от страна на парламентарната здравна комисия, министърът увери, че управителят на здравноосигурителната институция е достоен лекар и човек и негативни настроения към него няма.

Здравният министър иска оставката на шефа на НЗОК
 
През февруари Кирил Ананиев поиска оставката на проф. Камен Плочев, защото управителят на касата поискал актуализация на бюджета на институцията. Плочев бе обвинен в лъжа за това, че съобщи, че касата има 133 млн. лв. просрочени дългове към чужди фондове. След проверка обаче инфекционистът се оказа прав, но състоянието му се влоши и постъпи в болница.
 
От думите на Кирил Ананиев днес стана ясно, че вече не иска оставката на Плочев: "Проф. Плочев е достоен лекар и човек. Никой в Министерството на здравеопазването, нито в НЗОК има някакви негативни настроения към него. Ние си оставаме с най-добри чувства и ако вие прецените, че той трябва да продължи, с най-голямо удоволствие ще продължим да работим да работим".

Скандалите в здравеопазването пратиха проф. Плочев в болница
 
Преди дни Плочев информира, че лечението му продължава повече от три месеца, което дава законовото право на властите да го освободят от поста.
 
Утре надзорният съвет на здравната каса ще информира за това Народното събрание, което се очаква да реши бъдещето на Плочев в ролята си на управител.