/ БГНЕС
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от "Има такъв народ" каза пред журналисти в парламента, че ще депозира оставката си утре сутринта. 

Попитан защо вече не я подал и какво чака, той отговори: "Това е въпрос на моя преценка, какво има да чакам. Дойдох да видя моята група, която ме е излъчила като министър", обясни още Василев.

Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония (ВИДЕО)

Решението е взето, четиримата министри на "Има такъв народ" подават оставки заедно със заместник-министрите, посочи той и добави, че това не подлежи на никакъв коментар.

"В момента, в който ми бъде приета оставката и гласувана, се връщам като депутат за вероятно малкото време, в което ще съществува този парламент, но да не бъдем пророци, нищо не се знае", заяви още Радостин Василев.

Министър Гроздан Караджов е депозирал оставката си

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че ще изтегли своите министри от кабинета, а премиерът Кирил Петков му отговори, че е готов да управлява с правителство на малцинството. По-рано днес стана ясно, че вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на ИТН, вече е депозирал оставката си в Министерския съвет.
БТА