/ МВР
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов проведе първи видеоконферентен разговор с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Стоянов представи новия директор на Столична полиция

Присъединяването на България към Шенген беше акцент на разговора.

,  
МВР


Един от основните приоритети не само за МВР, но и за цялото правителство, е европейската интеграция и приемането на България в Шенген“, заяви министър Стоянов.

Той потвърди готовността да води активен диалог с Нидерландия и Австрия, за да се стигне до положителен резултат до края на годината. От своя страна еврокомисарят Йохансон подчерта, че поддържа активен диалог с предстоящото Испанско председателство по темата и също работи активно за постигане на целта.

Министър Стоянов се срещна с представители на синдикатите в МВР

„България и Румъния са готови и е време да се присъединят към Шенген“, заяви тя.

Министър Стоянов благодари специално за подкрепата, която получава страната ни от Европейската комисия за обезпечаване на сигурността на границата. Ден преди разговора България получи официална информация, че получава подкрепа в размер на 22 762 440 евро, които ще бъдат използвани за осигуряване на оборудване. Предвижда се закупуването на високопроходими автомобили, както и на безпилотна летателна система.