Социалният министър Бисер Петков
Социалният министър Бисер Петков / БГНЕС, архив
Министър Петков се надява майките на деца с увреждания да оценят направеното
99479
Министър Петков се надява майките на деца с увреждания да оценят направеното
  • Министър Петков се надява майките на деца с увреждания да оценят направеното
Исканията на майките от инициативата „Системата ни убива”  до голяма степен вече са изпълнени, заяви в Кюстендил министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Той заедно с председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова посетиха центровете за настаняване от семеен тип „Сияние“ в град Кюстендил.

Единодушно депутатите приеха новия Закон за хората с увреждания

Министърът посочи, че правителството работи по план за действие по приемане на законодателство за хора с увреждания и стриктно изпълнява поетите ангажименти по този план в сроковете и датите, които са разписани.
 
Миналата седмица на първо четене в НС бяха приети проектозаконите за хората с увреждания и за личната помощ. "Тази седмица и съответно между двете четения ще се обсъждат евентуални предложения за подобряване на закона", каза Петков.  В плана за действие е поет ангажимент да средата на декември те да бъдат приети от НС, допълни министърът. Той врява, че това ще бъде изпълнено, а основание му дава единодушната подкрепа в НС за двата законопроекта на първото гласуване.
 
Депутатите приеха единодушно и Закона за личната помощ

Министърът се надява усилията и направеното до момента да бъдат оценени и протестът да стихне.