/ iStock/Getty Images
От Министерството на културата обявиха, че са съставили списък с над 50 културни онлайн събития.

Когато културните мероприятия са отменени, много от музеите, театрите, оперите, филхармониите и библиотеките предлагат все повече безплатни дистанционни форми за посещение на изложби и присъствие на представления, както и възможност за виртуални разходки в музеи, галерии и археологически забележителности.

Въпросният списък може да помогне на почитателите на всички изкуства да направят своята виртуална културна програма, смятат от министерството културата. 

От събраните ресурси могат да се възползват и българите, които сe намират навсякъде по света. Родителите могат да намерят интересни постановки за своите деца или да посетят заедно с тях пред екрана културни обекти.

Министърът на културата поздравява по случай Международния ден на театъра

Министерството на труда и социалната политика също призова близките на възрастни хора, както и персонала в социалните услуги и специализираните институции, да им помогне да се запознаят с онлайн културното съдържание при техническа възможност.

Списъкът е публикуван на официалната страница на министерството на културата в категорията "Новини" и ще бъде актуализиран своевременно, уверяват от ведомството.