/ БГНЕС
Министърът на културата Боил Банов поздравява театралната общност по повод 27 март, Международния ден на театъра, съобщиха от Министерството на културата.

"Повече от всякога, сега ние изпитваме необходимост от съприкосновението с тази по-красива версия на живота", се казва в приветствието. "Затова очакваме отново да изпълните не само празните салони, но и сърцата на публиката с вашите послания, истории от преживяното, с изказаното по сценарий и премълчаното без, с усмивки и сълзи, с всичко онова, което прави театъра най-честното и съкровено общуване между хората".

Отбелязваме Международния ден на театъра

Банов цитира тазгодишното обръщение по повод Световния ден на театъра, отправено от Шахид Надийм. Пакистанският режисьор говори за благородната роля на театъра да насърчава и мобилизира човечеството да се измъкне от пропадане в бездната.

И днес звучи пророчески призивът в това послание - да възстановим духовните си сили, да се борим с апатията, летаргията, песимизма, алчността и пренебрежението към света, в който живеем, и планетата, която обитаваме, се казва още в адреса на министър Банов.