Михаил Миков не изключва предсрочен вот през 2016-а
Михаил Миков не изключва предсрочен вот през 2016-а / снимка: Darikradio.bg, Людмил Кърджилов
Михаил Миков не изключва предсрочен парламентарен вот през 2016-а
83173
Михаил Миков не изключва предсрочен парламентарен вот през 2016-а
Интервю на Кирил Вълчев със соцлидера Михаил Миков
  • Михаил Миков не изключва предсрочен парламентарен вот през 2016-а
  • Интервю на Кирил Вълчев със соцлидера Михаил Миков

Лидерът на БСП Михаил Миков не изключи предсрочни парламентарни избори през следващата година. Прогнозата беше дадена в интервю за обзорното предаване на Дарик „Годината".

„Демонтаж" беше определена от червения председател за дума на годината. Миков призна, че все още не е решил дали да се кандидатира отново за лидер на столетницата.

Борисов не изключи избори две в едно догодина, чака Реформаторите да размислят

На въпрос дали при политическите трусове от тази седмица от левицата искат предсрочни парламентарни избори или резултатите от местния вот ги карат да искат повече време, Миков отговори: "Това е един банален въпрос - готова ли е опозицията. Всяка опозиция трябва да е готова за избори и най-важното е доколко хората искат промяна на политиката. Ако хората искат промяна на политиката, няма как политиците, които са с претенция да ги представляват, да не го искат. Така че нека видим развитието на процеса, включително и в зимните месеци, когато дясната политика ще поставя все повече хора в България на ръба на оцеляването", каза той.

Миков каза, че не изключва предсрочни избори догодина. На въпрос дали от опозиционната партия искат предсрочен вот, Миков попита: "Какво означава да ги искам? Те обикновено се случват поради неспособността на управлението. Има такъв процес, който все още не е много видим, но части от него стават видими. Натискът, социалният натиск, икономическият натиск върху дребния бизнес от едрите играчи, които са около правителството - всичко това ще катализира политическите процеси".

Цялото инетрвю с Михаил Миков чуйте в звуковия файл