Вижте как служителите могат да се чувстват добре в ежедневието
Отбелязваме Международния ден на шефа. Началото му е поставено преди повече от 50 години в САЩ, а идеята се разпространила по целия свят. Екипът на „Събуди се” по NOVA реши да провери има ли харесвани шефове у нас и с какво печелят одобрението на служителите.

Оказа се, че в Русе има една фирма, чийто служители обожават работата и шефа си. Именно там преди няколко години за първи път се въвежда 4-дневна работна седмица.

С днешна дата голяма част от шефовете в града гледат да балансират работата и личния живот на служителите си. Дарина Йосифова и семейството й управляват няколко бизнеса. Един от тях е счетоводна къща. По-голяма част от служителите там имат възможност сами да определят работното си време.

Тези 3 зодии са най-лошите шефове

„За мен е голямо преимущество и се чувствам много спокойна с тази работа. Знам, че ако се наложи, мога да отсъствам и после да си наваксам с работата в удобно за мен време. Не бих се лишила от това спокойствие за някаква друга работа”, споделя служителката Елена Кирилова.

Но не само това е причината Елена и колегите ѝ да харесват работата и шефа си. „Преди две години ходихме във Франция. На следващата година ходихме на почивка заедно с всички семейства”, разказва Дарина Йосифова.

А тенденцията за гъвкаво работно време, хоум офис и  4-дневна работна седмица обхваща все повече фирми в Русе.
NOVA