Месец и половина без трамваи по Ломско шосе
Месец и половина без трамваи по Ломско шосе / netinfo

Движението на трамваи по линии 1, 6 и 7 по бул. „Ломско шосе” се преустановява до 14 септември. Причина за ограничението е ремонт на релсовия път и контактната мрежа в участъка от сп. „Триъгълника” до ул. „Бели Дунав”.

Ремонтът по „Ломско шосе” налага промяна в маршрута на споменатите трамвайни линии. С променен маршрут ще се движат и автобусите с номера 83 и 150.

До 24 ч на 21 август трамвайна линия 1 е с маршрут от ж.к. „Иван Вазов" до СТЗ "Елпроменерго" през ул. „Скопие". Трамваите с номер 6 - от ж.к."Лозенец" до надлез "Надежда". Трамвайна линия №7 - от ж.к."Борово" до СТЗ "Елпроменерго" през бул."Христо Ботев".

От полунощ на 22 август до 24 ч на 14 септември линия №1 ще се движи от ж.к."Иван Вазов" до СТЗ „Елпроменерго", трамваите с номер 6 от ж.к. „Лозенец" до старата последна спирка "Надежда", а седмицата от ж.к."Борово" до СТЗ "Елпроменерго".

От 5 ч на 13 август до 24 ч на 17 август автобусна линия 150 (в посока към Централна гара) ще се движи с маршрут от ж.к."Обеля -2" по бул."Ломско шосе" и от надлез "Надежда" по маршрута си двупосочно.

От 5 ч на 18 август до 24 ч на 28 август автобусите с номер 83 ще пътуват в посока към СТЗ "Елпроменерго" от ул."Хан Кубрат" по улиците "Бели Дунав", „Ген. Никола Жеков" и след ул."Христо Силянов" по маршрута си, а в посока към завод "Бенакс" от ул."Христо Силянов", надясно по бул."Ломско шосе", по улиците"Бели Дунав" и "Хан Кубрат" по маршрута си.

От 5 ч на 29 август до 24 ч на 2 септември линия №83 ще е с маршрут в посока към СТЗ "Елпроменерго" от ул."Хан Кубрат"по ул."Бели Дунав", бул."Ломско шосе" и по ул."Христо Силянов" по маршрута си двупосочно.

До 24 ч на 14 септември ще функционира временна автобусна линия 1-ТМ с маршрут: старо автобусно ухо на ул."2" в ж.к. "Обеля" по бул."Ломско шосе", надлез "Надежда" и по бул."Княгиня Мария Луиза" до Централна гара двупосочно.