Шестима младежи на възраст между 18 и 20 години са задържани за 24 часа, а 19-годишно момиче е настанено в болница след сбиване в заведение в Кърджали. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Конфликтът възниква малко преди 23:00 ч. снощи между две младежки компании. Словесната агресия преминава в сбиване, в което по първоначални данни са участват 13 души, които си разменят удари, замерват се с чаши, чинии и предмети в заведението. При инцидента е наранено в ръката 19-годишно момиче, което е отведено до Спешното приемно отделение и след преглед е настанено в болницата в Кърджали.

След подаден сигнал на мястото на произшествието са изпратени два полицейски патрула на Районно управление - Кърджали, един на "Пътна полиция" и дежурна оперативна група, която извършва оглед. Шестимата задържани са по Закона за МВР. Работата по случая продължават разследващ полицай и сектор „Охранителна полиция“ в управлението с оглед на чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

Преди месец – на 16 април 2022 г., отново в нощно заведение, 17-годишен опита умишлено да умъртви 22-годишен, следа като му нанесе удари с нож. Пострадалият бе настанен в болница. Година по-рано - на 12 април 2021 г. отново младеж – на 22 години, наръга с нож майка си в семейното жилище, а пострадалата 52-годишна жена почина по-късно в болницата.
Валентина Стоева/БТА