/ DarikNews.bg Иван Лазаров
Редица инициативи, организирани по повод Световния месец на ендометриозата, бяха представени в кулоарите на парламента. Те са под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазване, а специален тематичен щанд информира народните представители и посетителите за всичко, което трябва обществото да знае във връзка със заболяването.

DarikNews.bg Иван Лазаров

Инициативата е на фондации „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и „Искам бебе“, които организират кампания за повишаване на информираността за състоянието ендометриоза.

Започват безплатни прегледи за ендометриоза в 11 болници в страната

През целия месец март ще има различни събития, целящи да повишат чувствителността на обществото към заболяването и да подкрепят всички жени с тази диагноза. Инициативата тази година е под наслов „Една от десет“, тъй като данните в световен план са, че всяка десета жена е засегната от ендометриоза.

DarikNews.bg Иван Лазаров

Сред инициативите на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ в периода от 1 до 31 март е и кампания за безплатни прегледи на жени с ендометриоза или фамилна обремененост и изразен болков синдром. В нея са заявили желание да се включат специалисти от 11-те най-големи болници за женско и репродуктивно здраве в България.