Марковски: Записите по случая „Ало, Ваньо не са изцяло автентични
Марковски: Записите по случая „Ало, Ваньо не са изцяло автентични / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Записите по случая "Ало, Ваньо" не са изцяло автентични. Това каза пред bTV адвокатът на Бойко Борисов Марин Марковски. Той допълни, че е имало разговор между лидера на ГЕРБ и шефа на митниците за Мишо Бирата, но има допълнени изречения.

Марковски цитира и резултати от експертиза във Франция, според които не е доказано с категоричност, че записът е автентичен.

"Запознат съм с абсолютно всичко по разговорите за Мишо Бира. При разпитите никой не беше гален с перо, бяха зададени абсолютно всички въпроси", допълни юристът.

„Ноември 2009 г. след проверка на митниците в склад на Мишо Бирата са установени нарушения и той е затворен. След това с решение на Софийския апелативен съд от 9 март 2014 г. процедурата е спряна и всъщност от тази дата той отново е можел да извършва дейност", обясни Марковски.

Скандалът, станал известен като „Ало, Ваньо", гръмна в средата на мандата на управлението на Бойко Борисов и бе по повод проверка на митниците в пивоварна „Леденика", собственост на покойния вече бизнесмен Михаил Михов, станал известен като Мишо Бирата.

Софийската градска прокуратура е прекратила наказателното производство срещу неизвестен извършител за изтеклите телефонни разговори между Борисов и Танов.