/ БГНЕС
Лидерът на Воля иска мерки 80/20 и дори 100/0 за най-нуждаещия се бизнес
Парламентът става заложник на вътрешнопартийната битка в БСП, заяви лидерът на ПГ на "Воля" Веселин Марешки.

Той заяви, че Корнелия Нинова и съпартийците й направили смешни депутатите и министрите, за да осигурят пет минути медийна изява на соцлидерката. От "Воля" повече нямало да участват в подобно зрелище, отсече Марешки.

Борисов: Предложих на Нинова заедно да минем през пандемията, тя отказа

"Не знам защо вие, който имате вид на силен човек, силен физически, силен психически и силен политически, кое ни накара нас всичките да легнем на прищявките на един политически лидер?", възмути се Марешки.

"Повече няма да участваме в такова нещо. Аз разбирам кавалерството, да, партиен лидер, жена, да я уважим, но ставаме смешни. Уважихме я, дайте повече да не я уважаваме", възкликна Марешки.

"Ние днес отчитаме, че демокрацията е в опасност, но не защото в момент на извънредно положение няма парламентарен контрол, а защото парламентът става заложник на вътрешнопартийната битка в БСП", каза Марешки от трибуната. "Някой тук има крещяща нужда от тази трибуна да си осигури партиен пост. Съчувствам на колегите от БСП, защото не успяха да улучат мястото си и изпаднаха в безтегловнност", продължи той.

Нинова: Нямаме план за излизане от кризата, но БСП протяга ръка за пети път

"Жалко е, че заради лични амбиции се опитаха да превърнат парламента в зрелище. Колегите от БСП продължават да играят на партизани и да търсят врага", обвини още социалистите Марешки. "В момента станахме жертви на един нелеп сценарий, един слаб сценарий, единствената полза от който имаше един партиен лидер - да има пет минути слава, дори 6 минути", заключи лидерът на "Воля" по повод превишеното време от Нинова. Марешки за пореден път обвини соцдепутатите, че не спазват мерките за носене на маски и спазване на дистанция и в пленарната зала, като констатира, че парламентът продължава да е единственото място, където не се спазват правилата.

Марешки предложи още "добрата мярка 60/40", да бъде доусъвършенствана с мярка 80/20 и дори 100/0 за най-нуждаещите се фирми. Да се коригират сметките за въоръжаване и субсидиите на партиите до края на годината да останат нула лева, предложи още лидерът на "Воля".