/ БГНЕС
Соцлидерката призна, че Борисов я поканил да действат заедно в кризата
Соцлидерката Корнелия Нинова отговори на упрека на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов защо е отказала да приеме протегнатата ръка на управляващите в началото на епидемията от коронавирус и преди обявяването на извънредното положение. Тя обаче призна, че премиерът й се е обадил. Не й харесала формата и момента на отправената покана.

Борисов: Предложих на Нинова заедно да минем през пандемията, тя отказа

Премиерът звъннал на соцлидерката вечерта към 22 часа с апел опозицията да се включи, разкри соцлидерката от трибуната на парламента по време на изслушването на Борисов.

"Ние дадохме своя отговор - заповядайте в НС и ще подкрепим всичко разумно, и ще ви дадем нашите предложения. БСП подкрепи 4 пъти. Ако за 4 пъти вие не сте разбрали, че ние подаваме ръка за разумни решения, днес ние ще го направим пети път", обяви Корнелия Нинова.

Марешки към Борисов: Уважихме Нинова веднъж, дайте повече да не я уважаваме


В същото време тя упрекна правителството: "Ние нямаме план за излизане от кризата - това е новината от днес". "Имате сбъркана прогноза за спад от 3 процента, вместо 8 процента, както предвиждат Световната банка и МВФ. Сбъркана прогноза за безработица, 9 процента, действате на парче, произвеждате хаотични решения, които променяте всеки ден, а понякога и в рамките на един и същи ден. Абдикирахте държавата да бъде адекватна на тази криза", изреди Нинова.