Мая Манолова се жалва на главния прокурор, замесили името й в „долнопробна сглобка
Мая Манолова се жалва на главния прокурор, замесили името й в „долнопробна сглобка / Sofia Photo Agency, архив

Мая Манолова отрече да е участвала в разпространяването на класифицирана информация от електронна поща, носеща нейното име. Тя обяви пред журналисти, че внася сигнали до главния прокурор, до ДКСИ и парламентарната подкомисия за контрол върху СРС-та за теч на информация, за която се твърди, че е събирана със СРС-та и се съдържа в прекратени преписки, изискани от комисията "Янев", пише БТА.

Прави се опит да се замеси името ми в този скандал, защото според медиите информацията е изпратена от електронна поща maya_manolova@hotmail.com, посочи тя. Това е наглост и безочие, коментира Манолова. Нямам нищо общо с подобен електронен адрес и с разпространението на класифицирана информация, заяви тя. Според нея става въпрос "за долнопробна сглобка с цел да й се затвори устата". "Даже няма да се опитвам и да се шегувам, че по-оригинално и по-забавно би било електронната поща да носи името "Цветанов", "Янев" или "Фидосова", коментира Манолова. По думите й това вече не е шега, а престъпление, ако става въпрос за информация, придобита със СРС-та.

Манолова каза, че в сигнала настоява главният прокурор да установи лицето, разкрило електронната поща, носеща нейното име, и източника за разпространение на информацията до медиите, за която се твърди, че е класифицирана.

Тя посочи, че председателят на анкетната комисия Яне Янев също още не е имал достъп до материалите в секретното деловодство на Народното събрание. Според Манолова обаче Янев се вкарва капан да обяснява как има информация за съдържанието на съответните преписки, след като още не ги е чел.