Тя беше категорична, че ГЕРБ, ДПС и олигархичните им кръгове трябва да бъдат в изолатора за следващите 4 години
"ДПС започнаха да поставят условия за подкрепа на следващия парламент". Това коментира в кулоарите на Народното събрание председателя на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

"Ние настояваме за спозаразумение с „Има такъв народ”, с което да бъдат разписани политиките, за които ние настояваме. И с ясен ангажимент, че участие на ГЕРБ, ДПС и олигархичните им кръгове няма да има - това е нашето условие", подчерта тя. И беше категорична, че те трябва да бъдат в изолатора за следващите 4 години.

Христо Иванов: Видяхме една съмнителна и персонална атака от ИТН

„Изчакахме достатъчно за знаци от „Има такъв народ”, че няма да има влияние от ДПС и ГЕРБ в следващия кабинет. От днес ДПС започнаха да поставят условия. "Ние настояваме за спозаразумение с „Има такъв народ”, с което да бъдат разписани политиките, за които ние настояваме.

"Позицията на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е непроменена. Ние не желаем министерски кресла или участие във властта, но ние сме категорични, че няма да подкрепим правителство, в което има опити за инсталиране през парадния вход или през задната врата на лица и влияния, свързани с ГЕРБ, ДПС и техните приятелски кръгове.

Нашата подкрепа не е решаваща за следващо правителство, но ние виждаме нашата роля като гарант да не допуснем подмяна на волята на гражданите от площадите", допълни тя.

ДБ и ИБГНИ ще подкрепят правителство, което да следва посоката на служебните министри

Припомняме, че от "Има такъв народ" дадоха извънреден брифинг, а по-рано представиха и декларация от трибуната на парламента по повод вчерашните изявления на "Изправи се БГ! Ние идваме!" и "Демократична България" и по думите им променената ситуация и обърнатата посока.

"Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да решат кой е врагът, заявиха от ИТН. От края на миналата седмица, по покана на ИТН, всички парламентарно представени партии, без ГЕРБ-СДС, провеждат консултации за подкрепа на бъдещо управление.