Системата ни убива
Системата ни убива / Георги Димитров
Майките на деца с увреждания от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" обявиха, че ще се явят на парламентарните избори като гражданска квота в листите на партията на Мая Манолова "Изправи се България". 

"Защо Мая Манолова? Защото тя беше през цялото време до нас, не ни изостави, дори и когато се разграничихме от нейната партия", обясни Нели Димитрова от "Системата ни убива" пред журналисти при старата сграда на Народното събрание.

„Системата ни убива” ще участва във вота като гражданска квота към партия, но не казаха коя

Вера Иванова каза, че не са се явили на предишните избори с формацията на Мая Манолова заради участието тогава на Отровното трио в коалицията.

Ще отворим нашите листи за хора с каузи и в най-тежката лидерска битка в 25 МИР - София би било справедливо листата да оглави Вера Иванова, съобщи председателят на "Изправи се България" Мая Манолова. Тя посочи, че това са истински, смели жени, бойци. Заедно с тях ще станем един силен отбор от биткаджии и най-накрая ще се преборим за закона за личната помощ, коментира Манолова.

В началото на седмицата от "Системата ни убива"обявиха, че ще участва в предсрочните избори за народни представители като гражданска квота в листите на политическа партия, която тогава не назоваха. Тогава те премахнаха палатката им пред бившия Партиен дом и заявиха, че протестът им от паветата отвън ще бъде пренесен вътре в парламента.

Днес от "Системата ни убива" обявиха името на формацията, с която ще се явят на изборите, и възнамеряват да засадят дъб в градинката до Народното събрание. 
БТА