/ Георги Димитров
Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" ще участва в предсрочните парламентарни избори като гражданска квота в листите на политическа партия, която засега няма да бъде обявена. Това съобщи Вера Иванова пред журналисти при палатката на "Системата ни убива" пред сградата на парламента - бившият Партиен дом, в София.

Попитана дали това е партията на Мая Манолова "Изправи се България", Иванова отговори, че няма да обявят сега партията, а това ще стане може би до края на седмицата. Тя посочи, че като гражданска квота в листите ще участват не само майки на деца с увреждания, а хора със сърца, хора с каузи, борещи се и оцелели въпреки системата. Не е само каузата за децата и хората с увреждания, а и каузата за образованието, за съдебната система, за здравеопазването, природата, бездомните животни, изброи Вера Иванова.
 

Георги Димитров


"Крайно време е в този парламент да влязат истински протестиращи, истински хора с душа, със сърце, за които не е непозната болката, страданието, мъката и ада, в който живеем", посочи тя.

„Изправи се, България!” се регистрира за изборите (ВИДЕО/СНИМКИ)

Иванова коментира, че от десет години са на площада и за съжаление, политическите партии са слушали избирателно проблемите, според интересите, превърнали са каузите им за децата, за хората с увреждания, за образование, за здравеопазване в "политически мръсни игрички".
 

Георги Димитров



"Тази палатка, която от години е символ на нашия протест, днес ще бъде развалена, но тази палатка ще бъде пренесена вътре в Народното събрание, т.е. нашият протест от паветата отвън ще бъде пренесен вътре", каза Димитрина Русева - майка на дете с увреждания. Тя посочи, че няма да се примирят с никакъв лобизъм и хората ще бъдат на първо място, защото единствено тези, които са го преживели, биха могли да го променят.

От "Системата ни убива" представиха хората, които ще участват в листите. Сред тях са Златина Станкова, Юлия Старчева, Нели Димитрова и Димитрина Русева, Диана Кишкилова - бизнес дама, Митко Андонов от Девня - председател на Дружеството на инвалидите в града, земеделски производители, представители на "Младите срещу системата".
БТА