Лудогорец постигна 12-ата си победа от старта на efbet Лига. Тя дойде след успех на "Лудогорец Арена" с 3:1 над Берое в двубой от 15-ия кръг на първенството.

Головете за успеха на шампионите реализираха Вандерсон, Кешеру и Швиерчок, а за гостите точен беше Конте, пише Gong.bg.

След този успех Лудогорец вече е на 7 точки пред Левски и Локомотив Пловдив, но и мач повече с актив от 39 точки.

Запомнящи се дербита през ноември по DIEMA XTRA и онлайн в PLAY DIEMA XTRA


В началните минути на двубоя Берое откри резултата, след като Конте съумя да матира Пламен Илиев още в 7-ата минута на срещата. Две минути по-късно Кешеру беше спрян от Александър Василев през наказателното поле на гостите, но съдийски сигнал не последва. 

Домакините отвърнаха бързо на удара на съперника, като в 21-ата минута Вандерсон от малък ъгъл матира Перниш и резултатът стана 1:1. Буквално в следващата атака Педро Еуженио стреля опасно, но топката премина малко встрани от вратата на Пламен Илиев.

В заключителните минути на първото полувреме домакините изпълниха серия от корнери, но до нов гол не се стигна.

„Лудогорец“ надигра като гост „Ботев“ Пд (ВИДЕО)

През второто полувреме домакините наложиха волята си с попадения на Кешеру и Швиерчок съответно в 52-ата и 80-ата минута на срещата. 

Сисиньо пробва мерника си в 51-ата минута, но Алкан застана на пътя на топката и предотврати опасността. Буквално в следващата минута Кешеру даде аванс на домакините с 14-ото си попадение във всички турнири.

Берое организира отлична атака в 74-ата минута, след като Вандерсон Коста напредна добре в наказателното поле на Лудогорец, но Антон Недялков се справи със ситуацията. Пет минути по-късно Лукоки беше на голова позиция, но Перниш спаси.

Лудогорец с победа над Левски, предложение за брак по време на мача

В 80-ата минута Швиерчок стреля към вратата на Перниш, а топката влезе в мрежата, след като със странна траектория излъга вратаря на Берое.
В последните минути Минчев и Камбуров опитаха удари към вратата на Лудогорец, но не сполучиха. 

След този успех Лудогорец е лидер в класирането с актив от 39 точки и 7 преднина пред Локомотив Пловдив и Левски, но с мач повече. Берое е на 7-ото място с актив от 21 точки.