/ iStock
Столичният общински съветник от ПП-ДБ-„Спаси София“ Симеон Ставрев сигнализира за вероятен гаф на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). В личната си страница във фейсбук той публикува странен фиш, който започва с необичаен текст: „… не ви разбрах, душица, ама ако искаш от тука мини, имам в нарушение, и отиваш нататък, вече пробвай се тука, гледам че мина един с МПС….“

Според Ставрев ситуацията изглежда по-скоро служителят на общинското дружество „да си е чатил с някое гадже и леко да се е объркал дали пише в чата, или в системата за налагане на глоби“.



По думите му при това несериозно положение ще е трудно шофьорът да плати сериозно и отговорно задължението си.

„Разбира се, това е нелепо и показва само малка частица от проблемите в ЦГМ, които сегашният съвет на директорите и изпълнителен директор не могат да решат“, допълва общинският съветник.

„За сметка на това ЦГМ си позволи да договори двойно по-скъпа поддръжка на таблата по спирките в София. Месеци, след като прекрати обществена поръчка за 480 хил. лв. заради липса на оферти, общинското дружество пусна нова за 1 млн. лв. В последните две години в търговете за тази дейност се явява само един кандидат. Как ръководството на общинското дружество защитава обществения интерес, след като прави заданията на обществените поръчки така, че за тях практически няма конкуренция“, посочва още Симеон Ставрев.