/ БГНЕС, архив
Лиляна Павлова не разполага с данни за нарушения по магистрала
93432
Лиляна Павлова не разполага с данни за нарушения по магистрала
  • Лиляна Павлова не разполага с данни за нарушения по магистрала
Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и сега депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова заяви пред журналисти в парламента, че не разполага с данни да има нарушения по обществената поръчка за изграждането на магистрала "Марица". Коментарът на Павлова е във връзка с разследване на прокуратурата по изграждането на магистралата.
 
"Все още разполагаме само с информацията, която чухме от говорителя на прокуратурата. Нека да оставим прокуратурата да свърши работата си по обвиненията, които каза, че ще бъдат повдигнати", посочи Павлова в коментар за повдигнатите обвинения в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
 
Откриха големи злоупотреби при строежа на магистрала "Марица" (ВИДЕО)

"Това, което мога да кажа от гледна точка на наблюденията ми върху дейността на АПИ през тези години, че специално за изграждането на магистрала "Марица", освен основният договор с италианската компания, за първия лот на изграждането на "Марица", има проведена открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности по лот 1 на "Марица". Тази открита обществена поръчка е на най-ниска цена. Поръчката е предложена за изпълнение експертно, както се прави всеки път - с доклад от директора на дирекция ОП "Транспорт" до УС на АПИ. Не е еднолично решение на инж. Лазаров или някой друг", обясни Лиляна Павлова.
 
"От там нататък има провеждане на открита обществена поръчка. Същото възлагане на такъв тип допълнителни дейности има и по втория лот по времето на правителството "Орешарски", но то не е направено с открита обществена поръчка, а с директно възлагане по чл. 90 на формата изпълнител на лот 2 на АМ "Марица", каза бившият регионален министър.
 
Прокуратурата влезе и в Агенция "Пътна инфраструктура"

"По отношение на лот 1 на магистрала "Марица" е направено с открита поръчка на най-ниска цена. Ако си спомням правилно са се явили трима кандидати, отворени са оферти и е избрана най-ниската цена. Всичко, което е по мой спомен и според данни и документи, с които разполагаме, е съвсем стандартна обществена поръчка на най-ниска цена. Предложението е въз основа на доклад на директора на дирекция ОП "Транспорт", която отговаря за изпълнението на магистрала "Марица", каза Павлова.
 

БГНЕС


Вчера прокурори и агенти на ДАНС влязоха в Агенция "Пътна инфраструктура". Разследването е започнало по сигнал на ОЛАФ. Сигналът е за злоупотреба с 50 млн. лв. за доизграждане на АМ "Марица".
БГНЕС