Събират документи за изграждането на магистрала "Марица"
Прокуратурата влезе и в Агенция
93428
Прокуратурата влезе и в Агенция
  • Прокуратурата влезе и в Агенция
Прокуратурата и агенти от ДАНС влязоха в Агенция "Пътна инфраструктура". Прокурори и следователи от Специализирано звено „Антикорупция“, със съдействието на агенти на ДАНС изискват документи от пътната агенция, стана ясно от съобщение на прокуратурата.
 
Оттам допълниха, че действията са по наказателно производство на Специализираното звено “Антикорупция“ за престъпления по служба и безстопанственост във връзка с изграждането на Лот 1 от магистрала „Марица“, образувано по сигнал на ОЛАФ.
 

БГНЕС

Наблюдаващият прокурор Магдален Маринов, запитан от журналистите какво разследват, обясни: "Далавера за пари". Има договори, които се проверяват, каза още той, като направи уговорката, че не може да каже предмета на проверката. На въпрос дали става въпрос за магистрала "Марица", той каза "Не е "Марица".
 
От държавното обвинение заявиха, че подробности ще бъдат съобщени на по-късен етап, за да не се пречи на разследването.
 

БГНЕС

През юни миналата година депутатите от левицата Кирил Добрев и Жельо Бойчев подадоха сигнал на главния прокурор, в който твърдят, че има нередности при обществените поръчки и усвояването на средствата за строежа на аутобана. Бойчев каза пред NOVA, че никой не е разговарял с избраниците от столетницата и той не знае дали става въпрос за техния сигнал. Бойчев каза, че в него социалистите са описали нередности по възлагането на обществени поръчки, като са били описани редица конкретни случаи. Ставало дума и за строителството на "Марица", и за отпуснати милиони с постановление на правителството за рехабилитация на стари участъци на магистралите "Тракия" и "Хемус".