Лазар Колев закарал по-малката сестра при вуйчо си, каза свидетел в съда
Лазар Колев закарал по-малката сестра при вуйчо си, каза свидетел в съда / снимки: Impact Press Group
Лазар Колев закарал по-малката сестра при вуйчо си, каза свидетел в съда
60891
Лазар Колев закарал по-малката сестра при вуйчо си, каза свидетел в съда
  • Лазар Колев закарал по-малката сестра при вуйчо си, каза свидетел в съда

Следователят от Националната следствена служба Красимир Николов беше разпитан за първи път по делото „Белнейски”. Това стана на днешното заседание на Апелативния съд в Пловдив. Именно пред Николов ключовият свидетел Владимир Славов-Иширковеца е разказал какво е чул за убийството на сестрите от самия Лазар Колев, с когото е бил близо две седмици в една килия.

„След като подсъдимият е качил двете момичета в колата си, закарал малката при вуйчо си. Голямата останала при него в автомобила. Правили анален и орален полов акт. После продължили да пътуват и той поискал втори път, при което голямата сестра се уплашила”, заяви Красимир Николов.

Тези подробности той чул от Иширковеца. Журналистите не успяха да разберат какво още му е казал той, защото разпита на следователя продължи при закрити врати.

След него и Владимир Славов заяви в залата, че Лазар Колев му разказал, че е закарал Христина - по-малката сестра при вуйчо си. „Не съм сигурен обаче дали лично при него или в сграда, свързана с него”, уточни Иширковеца.

Родителите на сестрите - Фани и Стоимен Белнейски, коментираха пред Дарик, че за първи път чуват дъщеря им Христина да е била водена от Лазар Колев при вуйчо му Паун Лазаров.

Лазар Колев закарал помалката сестра при вуйчо си каза свидетел в съда
netinfo

Съдът отложи делото за 19 февруари, когато трябва да бъдат разпитани пазените в тайна от защитата на Лазар Колев двама свидетели. Според адвокатите на подсъдимия те трябва да покажат, че Иширковеца не е добросъвестен свидетел и е лъгал по техни дела. 

Ако до 4 февруари защитниците на подсъдимия не посочат имената на мистериозните си двама свидетели, то те ще бъдат заличени от списъка за призоваване.

Адвокат Марин Марковски съобщи пред журналисти, че още преди месец и половина е пуснал молба до пловдивския апелативен съд за промяна на мярката за неотклонение на Лазар Колев, и се надява да има решение на следващото заседание.

Още новини от Пловдив