Криминалният психолог Тодор Тодоров коментира пред NOVA жестоката катастрофа, предизвикана от дрогиран младеж, при която загина журналистът Милен Цветков.

„В момента, в който се качваш да шофираш в такова състояние най-вероятно в главата ти няма нищо, защото си тотално неадекватен. Важно е какво е в главата на този тип хора, че да решат да правят тези неща. Преди да употребят наркотиците, те имат техническо време да разсъждават, какво биха могли да направят", каза Тодоров, който сподели, че в първия момент не е повярвал какво се е случило с Милен Цветков и дори е помислил, че това е фалшива новина.

Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София

По негови думи, човекът, участвал в катастрофата с Милен Цветков, е правил това и преди.

„Бих се изненадал, ако семейството и приятелите му кажат, че не знаят за нещата, които е вършил“, казва Тодоров.

Шокиращи кадри: Поне четирима пешеходци са се разминали на косъм от сблъсък с джипа

Психологът е на мнение, че когато има проблем с детето, това показва, че има такъв и в семейството. За да не забележиш, че детето ти взима наркотици, означава, че нямаш задълбочен контакт с него и се отнасяш много неглижирано към случващото се.

„Категорично смятам, че няма начин това да се случва на този младеж за първи път. Без значение какво ще казват роднини и приятели, за да го оневинят и да го освободят от отговорност. В този случай тази отговорност е много по-голяма от това, че е убил един човек. Когато гледах записите от инцидента, видях, че убитите са могли да бъдат още 10“, казва Тодоров.

Обвиняемият за катастрофата, причинила смъртта на Милен Цветков, остава 72 часа в ареста (СНИМКИ)

Според него автомобилът влиза с много голяма скорост, достатъчна да помете много коли, а не само една.

„Най-вероятно е това момче да е от този тип младежи, които смятат, че светът е създаден за тях. Те мислят, че каквото и да се случи, ще им се размине. Смятам, че ако след година, когато същинското дело започне, журналистите не се интересуват будно от случая, присъдата на младежа може да бъде доста по-лека“, каза психологът.
nova.bg