Костов против десен алианс в НС
Костов против десен алианс в НС / netinfo

СДС ще обжалва резултатите от изборите за кмет и общински съветници в София, заяви синият лидер Пламен Юруков. Според него е притеснителен големият брой невалидни бюлетини в столицата.

Трябва да бъдем лоялни към нашите избиратели, не можем да позволим техните гласове да бъдат манипулирани, каза Юруков.

Той смята, че бъдеще за десния алианс, формиран за местния вот, може да има на всички нива. Бяхме заедно в голямото СДС, имахме успехи, но в момента, в който се фрагментирахме на малки групички, започнаха да идват загубите, посочи Юруков. По думите му, трябва да се върви в тази посока и трябва да се произвежда нова и качествена политика.

Юруков смята за възможно депутати от НДСВ да се присъединят към евентуално обединение на десните формации в парламента. По думите му, обаче става въпрос за много конкретни случаи, които трябва да се разглеждат внимателно, тъй като не бива да се започва нещо добро, на базата на нещо лошо, което се е случило преди това.

Резултатите на обединената десница на местния вот не са повод за сливане на парламентарните групи на ОДС и ДСБ, смята от своя страна лидерът на тъмносините Иван Костов. Не може да има сливане, защото сме избрани с отделни бюлетини, но сме отворени за всякакви други форми на партньорство, посочи той.

По думите на Костов в столицата вече било налице желание от страна на СДС за формиране на самостоятелна група в общинския съвет.