През последните няколко дни ПП-ДБ не могат да оценят случващото се в държавата, защото вчера видяхме за първи път в историята как управляващи протестират срещу управляващите. Управляващи протестират срещу собственото си правителство и заплашват, че ще поискат оставката на собственото си правителство. Това заяви в студиото на БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Това, което се случва е, че тези хора са несъстоятелни, некадърни, некомпетентни и неможещи за управляват държавата. И единственото в тази ситуация е да хвърлят вината върху всички останали", посочи той.

„Възраждане“: ПП-ДБ няма да предотвратят провеждането на референдума

Според него, правителството е паднало още в момента, в който беше създадено, защото беше ясно, че е въпрос на време то да загине.

"Правителството е на ГЕРБ, ДПС и на ПП-ДБ. Толкова са вкопчени във властта тези хора и единственото нещо, което ги интересува са властовите позиции, облагите на властта, може би корупционните схеми, които искат да направят отново", поясни Костадинов.

Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона, смята Петков

Той каза още, че категорично не одобряват кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ и са му поискали оставката преди месец. Неговият мандат е изтекъл, а от "Възраждане" имат свой кандидат, който ще покажат следващата седмица.
БНТ