Доволни ли сте, че за пореден път Народното събрание ще събере не народни представители, а безразборна евроатлантическа тълпа. Това каза в обръщението си към новите депутати и всички българи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Ние от "Възраждане" няма да говорим от името на целия народ, но за добро или зло - и никой друг не може. Защото българският народ се въздържа от участие в изборите, затова никой няма как да говори от негово име. Не знаем какви са причините повече от 61% от българите да не гласуват, но се досещаме: апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, униние, душевна леност и деградация. Всичко това на практика пише смъртната присъда на народа и държавата ни, допълни Костадинов предаде БГНЕС.

Новите 240: Депутатите от 48-ото Народно събрание положиха клетва

На фона на това, докато на няколкостотин километра от границите ни се води война, чиито икономически последици вече поглъщат целия ни континент, докато инфлацията разяжда икономиката ни, цяла седмица още несвиканото НС се занимаваше с най-важния казус в държавата ни дали днес да присъстват посланиците на Русия и Беларус.

Протести пред парламента в деня на откриването на първото заседание (СНИМКИ)

Евроатлантическата тълпа тук, със своето инфантилно певедение тук, привежда тази присъда в действие всеки ден. Ето защо пак питам - от тези хора ли очаквате да ви управляват добре, да са справедливи и безкористни в действията си, и да поставят българския интерес над всичко, както се заклехме всички преди малко?, попита още Костадинов.

Той прочете пред депутатите и две стихотворения на Иван Вазов.