„Всеки четвъртък инициативният комитет за провеждането на референдум за запазване на българския лев отчита резултатите от изтеклата седмица. Резултатите от изтеклата пета поредна седмица от началото на подписката, малко преди средата на периода за събиране, който е три месеца или 12 седмици, са събрани 46 000 подписа“. Това обяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в Националния пресклуб на БТА. 

Костадинов посочи, че с тези подписи до момента общият брой става 247 000. Той уточни, че това са подписи, събирани само и единствено от доброволците на „Възраждане“ на пунктовете в цялата страна.

„Не влизат тези, които очакват да получат от партниращи граждански организации, както и тези, които се събират в чужбина“, уточни той.

Позицията на „Възраждане“ е, че България не е готова да стане част от еврозоната. Според тях, ако въведем еврото сега, България ще загуби целия си монетарен суверенитет, с което ще се откажем завинаги от това сами като държава да определяме паричната си политика.
Никол Николова/БТА