"Един от народните представители от БСП заяви, че Македония не е била по-важна от България. Трябва да правите забележка в такива ситуации, г-н председател, защото Македония е България, Мизия е България, Тракия е България, Добруджа е България". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов от парламентарната трибуна в отговор на депутата от БСП Явор Божанков, който заяви, че депутатите умишлено се занимават с темата Северна Македония, а не приемат бюджета и социалните мерки.

"И когато говорим за Македония, говорим за милиони българи, за българския национален интерес. Не трябва да достигаме до тази ситуация, в която последно през 1946 г. Георги Димитров от тази трибуна признава македонския език и македонска нация и извършва от най-големите крупни национални предателства. Преди малко чухме от изявлението на Генчовска за македонския език. Не бива да слушаме подобни предателски изречения", призова Костадинов. 

"В Македония се говори на български език. Названието Северна Македония е изкуствено, в резултат на натиск от Гърция. В началото Борисов беше против, но обърна позицията си в резултат натиск. На каква цена - че някой ще гарантира нещо извън двустранните ни отношения, дали ще е Макрон или ЕС, това е адски несериозно. Има огромна разлика между хората по улиците и народните представители. Ние сме си един народ в две държави и страдаме от едни и същи болести. Имаме ли интерес да признаем македонския език - не, да се съгласим с кражбата на историята и присвояването на културата - не", посочи Костадинов. Нашият интерес е Македония и България да бъдат една държава. Тук се говори за това, че нашият интерес е подкрепяме членството на РСМ в ЕС - да, безспорно, но не всяка цена. Трябва да използваме членството си в ЕС да осъществяваме натиск върху РСМ, а нашите европейски партньори да осъществяват натиск върху нас за Македония", допълни по-късно лидерът на "Възраждане".