Операция
Операция / ВМА
Кръгла маса на тема „Значимостта на трансплантационните програми за системата на здравеопазването в Република България“ организира на 27 май 2022 г. Комисията по здравеопазването на 47-ото Народно събрание.

Форумът, който е с международно участие, ще започне в 14.30 часа в зала „Изток“ на парламента.

Целта на кръглата маса е да се поставят на обсъждане проблемите и предизвикателствата, както и възможностите за подобряване и развитие на трансплантациите в България. На форума ще бъдат представени презентации от водещи европейски и български медицински специалисти, сред които проф. д-р Иринел Попеску (Румъния), проф. д-р Мутлу Арат (Турция) и заместник-председателят на Комисията по здравеопазването проф. д-р Георги Михайлов (България). За сравнителноправните аспекти на трансплантациите в страни от Европейския съюз на кръглата маса ще говори адв. Мария Шаркова от Специализирано адвокатско дружество по медицинско право „Шаркова и партньори“.

Кръглата маса на тема „Значимостта на трансплантационните програми за системата на здравеопазването в Република България“ ще бъде излъчена в реално време на интернет-страницата на Народното събрание.