Кое е рационалното решение за ситуацията у нас според Евгений Дайнов
Кое е рационалното решение за ситуацията у нас според Евгений Дайнов / кадър: Нова телевизия
Евгений Дайнов вижда изборите като по-рационалното решение за ситуацията у нас
91506
Евгений Дайнов вижда изборите като по-рационалното решение за ситуацията у нас
  • Евгений Дайнов вижда изборите като по-рационалното решение за ситуацията у нас

Правителство с министър-председател Божидар Лукарски или Валери Симеонов би било голяма комедия, такова мнение изрази пред Дарик политологът Евгений Дайнов. За него по-рационалното решение би било да се върви към предсрочни избори.

РБ кани ГЕРБ да обсъдят има ли мнозинство за съставяне на кабинет в 43-тото НС

"От чисто артистична гледна точка бих намерил за изключително забавен един период на премиерстване на Божидар Лукарски или на Валери Симеонов. Това би било такава комедия, която аз с удоволствие бих наблюдавал. Както се казва, и пари няма да ми искат", каза Дайнов и допълни: "Рационално-отговорната част на главата ми казва "Спазвайте Конституцията, давайте да минават изборите и стига сте се правили на интересни". Артистичната част от мен ще се радва на комедията".

Борисов: Другите политически сили ще кажат дали ще има предсрочен вот

На въпрос защо се тупа топката, ако има такава категоричност от страна на ПГ на ГЕРБ, че трябва да има предсрочни избори, Дайнов отговори, че това били "игри".

Плевнелиев връчи мандат за кабинет на ГЕРБ, Борисов го върна (ВИДЕО/СНИМКИ)

"В България, особено в българската политика, на българите някак си им е скучно да правят нещата просто, логично и рационално. Винаги зад привидността, зад това, което се вижда, има някакви игри. Както каза Бойко Борисов навремето, поемайки премиерството първия път, "Където и да бръкнеш в България, изскача схема". В политиката е същото. Така че ако сме рационални и отговорни, стига тези игри, четете Конституцията и спазвайте каквото пише в нея", каза политологът.