ГЕРБ ще води разговори за бъдеща коалиция след връчването на третия мандат
ГЕРБ ще води разговори за бъдеща коалиция след връчването на третия мандат / БГНЕС, архив
ГЕРБ ще води разговори за бъдеща подкрепа или коалиция след връчването на третия мандат
91548
ГЕРБ ще води разговори за бъдеща подкрепа или коалиция след връчването на третия мандат
  • ГЕРБ ще води разговори за бъдеща подкрепа или коалиция след връчването на третия мандат

ГЕРБ ще води официални разговори за бъдеща подкрепа или бъдеща коалиция едва след връчването на третия мандат от президента. Това съобщи Менда Стоянова след среща с ръководството на Реформаторския блок в Министерския съвет.

С уговорката, че е рано да се водят разговори за бъдещи коалиции тя увери, че партията ще води разговори за подкрепа след фактическото връчване на третия мандат от държания глава, което предстои в близките дни.

В същото време от ГЕРБ призоваха новоизбрания президент ген.Румен Радев да приеме поканата на Росен Плевнелиев за излъчване на общ служебен кабинет, ако се стигне до тази развръзка.

Реформаторският блок започна консултации с политически сили

По-рано днес министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов съобщи, че Реформаторският блок е започнал консултации с парламентарно представени политически сили, за да разбере дали е възможно в рамките на този парламент да бъде формирано стабилно мнозинство.

ГЕРБ ще води разговори за бъдеща коалиция след връчването на третия мандат
netinfo

След срещата той потвърди, че Реформаторският блок ще положи всички усилия да се намери вариант за продължаване управлението в рамките на 43-ото Народно събрание, но ако се изчерпят всички възможности, коалицията е готова за предсрочни избори. Ако президентът Росен Плевнелиев реши да връчи третия мандат на РБ, първият разговор за подкрепа на ново правителство, ще бъде с ГЕРБ, обясни Москов.

На срещата при премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е било обсъдено и бъдещото стратегическо партньорство между двете политически сили в следващия парламент.

Плевнелиев връчи мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ, Борисов го върна веднага

На 2 декември президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание на най-голямата парламентарна сила ГЕРБ.

Лидерът на партията и премиер в оставка Бойко Борисов взе и върна проучвателния мандат. Тогава Борисов така и не отговори дали би подкрепил Реформаторския блок, ако те опитат да съставят кабинет.

Нинова: Обединение между ГЕРБ и БСП? Би било национално предателство

На 7 декември предстои държавният глава да връчи проучвателен мандат на втората политическа сила - БСП. Социалистите вече декларираха, че ще го върнат и няма да опитват да съставят кабинет в рамките на този мандат.

ГЕРБ ще води разговори за бъдеща коалиция след връчването на третия мандат
netinfo