Борисов: Другите политически сили ще кажат дали ще има предсрочен вот
Борисов: Другите политически сили ще кажат дали ще има предсрочен вот / БГНЕС

Конституцията и другите политически сили ще кажат дали ще има предсрочни избори. Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ след като напусна президенството, където върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев.

"Така както заявихме ние постъпихме. Трябва в политиката да има и морал", категоричен беше Борисов. "Народът посочва кой да управлява", подчерта той.

Плевнелиев връчи мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ, Борисов го върна веднага

"Когато правехме правителство, тогава бяхме в хипотезата - избори до дупка. Каквито и компромиси да бяха необходими, се правеха - и от нас и от други. Колкото пъти отидох в парламента им благодарях", припомни днес Борисов. Но по думите му "това в момента се е изчерпало".

Какво следва след оставката на премиера Бойко Борисов

"Така както тогава патриотите казаха ние ще подкрепим правителство, но няма да участваме, така и ние. Но какво се оказа ония ден - всичко, което те искат, го има в програмата на ГЕРБ записано по друг начин", заяви още премиерът в оставка.

Ако Плевнелиев се споразумеят с новоизбрания президент Румен Радев за служебно правителство, в това няма нищо лошо, смята Борисов. Предсрочни избори е най-демократичното нещо, което може да се случи, каза той.

Източник: БГНЕС