Борисов сравни кабинета с Лудогорец, направи паралел с Камерън и Ренци
Борисов сравни кабинета с Лудогорец, направи паралел с Камерън и Ренци / БГНЕС, архив

Правителството е като "Лудогорец". Това сравнение е направил премиерът в оставка Бойко Борисов пред министрите си на последното заседание на кабинета, стана ясно от публикуваната в петък стенограма, цитирана от "24 часа".

Борисов пред министрите си: Държавническите решения не са популистки

Лудогорец сбъдна мечтата - класира се за Лига Европа

"Между другото, поздравления за "Лудогорец" и отличното им представяне. Гледах коментаторите и страшно наподобяваше нашата ситуация. Тези, които не са успели в нищо, коментираха тези, които пишат история - правят чудеса, карат един от най-скъпите отбори в света да се бори в продълженията до равенство да се добере, продължават в Европа и всички им се възхищават, а коментатори тук, които не могат да се похвалят с особени успехи, обясняват, че не им харесва играта!" Така премиерът в оставка сравнява ситуацията на воденото от него правителството с тази на футболния шампион на България "Лудогорец" след класирането на отбора за Лига Европа.

Борисов: Ще оглавим правителство, само ако сме първи на изборите

В същото заседание Борисов направи и друго интересно сравнение - оставката на неговия кабинет с подаването на оставки от премиера на Великобритания Дейвид Камерън и на Италия Матео Ренци съответно след Брекзит и референдума.