Борисов: Държавническите решения не са популистки
Борисов: Държавническите решения не са популистки / БГНЕС, архив

Държавническите решения не са популистки, не са много приемливи в първия момент, но времето показва, че са правилни. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание по повод политическите кризи в Европа, проблемът с мигрантите и начините за преодоляването му.

Борисов отговори на Нинова: 200 млн. лв. за бежанците вече са по сметките ни

„Ние по тези теми многократно сме искали да има разбиране, защото самите европейски социалисти гласуваха в Парламента за много по-меки мерки от нашите... Двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване „На четири очи" - ясно обясних какви са рисковете, казах истината. Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания... Сиреч, когато е предизборна кампания - може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение. Не че не съм за помирение, не че не съм за национална отговорност, но не можеш да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: „Ама ха сега всички да градим". Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме", каза министър-председателят.

БСП алармира за разминаване в парите за бежанците, които ни дава Европа

Повод спора за 160-те милиона премиерът посочи, че това била договореността с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер - "незабавно да преведат 202 милиона лева, да се почувства ефектът от подкрепата максимално бързо, а Комисията да предостави останалите след това".

Йотова пита Бъчварова дали обвинява в лъжа еврокомисар

Стенограмата на изказването на премиера, предоставена от правителствената пресслужба вижте ТУК