Представители на КНСБ влязоха в Министерския съвет за среща със служебния министър Гълъб Донев
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) излезе на протест в центъра на София за защита на доходите от инфлацията и работните места в кризата.

БГНЕС

В района около Министерския съвет има полицейско присъствие. От КНСБ настояват за 1,2 млрд. в бюджета за 2023 г. за ръст на доходите, както и за увеличение на минималната работна заплата от 710 на 850 лв. от 1 януари.

БГНЕС

Общо необходимите средства за доходи за компенсиране на инфлацията през 2022 г. са с размер на минимум 136,6 млн. лв., смятат от конфедерацията. На протеста са издигнати плакати с надписи „Инфлацията расте, доходите не“, „Справедлива и адекватна минимална заплата“, „Повече така не може“, „Зелена сделки - европейски заплати“. 

БГНЕС

По време на протестната кампания е предвидено от КНСБ да представят визията си за социално-икономическото развитие на България през следващите четири години, както и изготвен от конфедерацията меморандум с конкретните необходими политики във всяка една обществена сфера.

БГНЕС

Меморандумът на КНСБ за социално-икономическото развитие на България 2021–2025 г. включва темите за справедливо и достойно възмездяване на труда; икономическо възстановяване, секторни политики, зелен и дигитален преход; включващ пазар на труда, социална сигурност - общоприети стандарти и финансово стабилни солидарни системи; социален диалог, колективно трудово договаряне и защита на основните права.

БГНЕС

Представители на КНСБ, водени от президента на синдиката Пламен Димитров, влязоха в Министерския съвет за среща със служебния министър Гълъб Донев.
БТА