/ Thinkstock/Getty Images
Кметският наместник на септемврийските села Горно Вършило и Долно Вършило Васил Бързаков предизвика истински скандал, след като публикува в социалните мрежи клип, на който се вижда как три ловни кучета разкъсват жив чакал. Чува се как кучетата са насъсквани от хора.

Зловещата битка очевидно е заснета при излет за вреден дивеч.
 
Мъж настървявал питбул с коте пред детето си (ВИДЕО)

Видеото вече е споделено над 1000 пъти. В коментари под видеото потребители пишат, че наместникът и колегите му от ловната дружинка улавяли в капани диви животни и се забавлявали, като насъсквали кучета срещу тях. По Закона за лова обаче са строго забранени огнестрелни оръжия, неотговарящи на изискванията, лъкове, арбалети, капани, примки, мрежи, ями и трапове.
 


Самият Бързаков твърди в коментарите си, че е видял случайно как някакви кучета нападат чакал и ги снимал, но уверява, че няма нищо общо със случилото се.
 
Сигнал за видеото вече е подаден в полицията, започнала е проверка.

Лазар Влайков излиза под гаранция от 8000 лева

Селският управник живее във Виноградец и е роднина на скандалния експредседател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Влайков е обвиняем за убийството на ресторантьора Наско Тонкев в нощта срещу 1 септември т.г. Тонкев беше застрелян с пистолета на Влайков, но още не е потвърдена или отхвърлена първоначалната версия, че с него е стрелял 6-годишният му племенник.