Клошар е убил 45-годишната жена от Пловдив
Клошар е убил 45-годишната жена от Пловдив / Дарик-Пловдив
Клошар е убил 45-годишната жена от Пловдив
32508
Клошар е убил 45-годишната жена от Пловдив
  • Клошар е убил 45-годишната жена от Пловдив

Полицията е задържала 41-годишния клошар Янко за убийството на жена на 12 септември в един от градските паркове в Пловдив. Мъжът живеел в колиба близо до мястото на престъплението. Той е криминално проявен с влезли в сила три присъди: за кражба, убийство по непредпазливост и грабеж. Задържаният е направил самопризнания и сам е посочил къде е скрил оръжието на престъплението, както и точното място, където е нападнал. 

До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения на задържания за убийството на Роза Мачокова, заяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. Трупът на 45-годишната жена бе намерен от граждани в градинката между ул. "Здравец" и ул. "Студенец" в кв. "Кючук Париж".

Жената е открита с прорезна рана на шията. Убийството е извършено в 6.00 часа сутринта, когато Мачокова е тръгвала за работа, каза Иван Даскалов.

Задържаният е направил самопризнания и сам е посочил къде е скрил оръжието на престъплението, както и точното място, където е нападнал жертвата си.

Убийството е извършено по особено жесток начин с над 30 прорезни рани по тялото на жертвата, като две от тях са довели до смъртта, каза директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Има данни и за изнасилване на жената. Все още не е ясно какъв е бил мотивът на убиеца. Вещите и документите на загиналата не са взети.

Според Окръжния прокурор Иван Даскалов няма данни убийството да е планирано, а по-скоро е плод на случайност, като мотивът е най-вероятно сексуално насилие, а не грабеж. Роза Мачокова е от Смолян. Тя и съпругът и живеят отскоро в Пловдив. Имат двама синове - на 20 и 22 години.

Това е третото жестоко убийство в Пловдив от началото на годината, обобщи директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. През януари бе открита заклана в дома си 44-годишната украинка Виктория Кожухарска. През юни 17-годишният Жулиен Петков уби по особено жесток начин, с множество прободни рани, 59-годишния си баща.

Други новини от Пловдив