Брутално убийство в Пловдив
Брутално убийство в Пловдив / снимкa: Дарик - Пловдив

45-годишна жена е открита мъртва с прорезна рана в областта на шията тази сутрин. Трупът й е намерен от граждани около 07.00 часа в градинката между ул. "Здравец" и ул. "Студенец" в Пловдив.

Извършен е първоначален няколко часов оглед. Жената е била с множество травми по тялото и прерязан гръклян. Става въпрос за брутално убийство, заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Тялото на загиналата е откарано за аутопсия. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Към момента няма задържан. На мястото има много следи от кръв. Има съмнение за изнасилване или опит за такова. Според очевидци жената е била с разкопчани дрехи.

Съпругът на жертвата разказа, че жена му е тръгнала в 06.00 часа за работа. Тя е минала през парка, който е на метри от детска градина, и вероятно тогава е била нападната. Според него, жена му е убита от кошарите, които обитавали изоставена полупостроена сграда в кварталната градина. 

45-годишната жена е работила на смени като чистачка в пловдивски хотел. Парадоксалното е, че съпругът на убитата е минал покрай мястото, където е извършено престъплението, в 07.00 часа, но заради храстите и дърветата не е видял изоставения в близост труп. Съпрузите имат двама синове - на 20 и 22 години.

По случая работи и Окръжна прокуратура-Пловдив.

Други новини от Пловдив