/ БГНЕС
"Надяваме се, че днес ще бъде подписано коалиционното споразумение, състав на правителство - утре". Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание, предаде Агенция "Фокус".

"Надяваме се, че днес ще бъде подписано споразумението. Надявам се до края на деня. В момента чакаме заседанието на нашите партньори в БСП, за да видим, че всичко при тях е оторизирано за подписване", каза още Кирил Петков. Той заяви, че "Продължаваме промяната" ще бъде в ролята на гарант като най-голяма политическа сила.

"Всички органи на „Демократична България“ са се произнесли относно коалиционното споразумение. Ние сме в готовност да го подпишем и очакваме инициативата на мандатоносителя“, каза от своя страна Христо Иванов.„Няма искания на ДБ, които да не са отразени", допълни той.

На въпрос дали коалиционното споразумение ще бъде подписано пред медиите, Петков каза: "Не, ще подпишем индивидуално, но целият договор ще бъде публикуван, така че ще има пълна прозрачност".

Преди това, на излизане от стаята на ПГ "Продължаваме Промяната" в парламента Тошко Йорданов, председател на ПГ "Има такъв народ" отклони въпросите за състоялата се среща. "Обсъждахме времето. Няма проблеми, не коментирам", заяви Йорданов в отговор на въпроси, свързани с подписването на споразумението и сформирането на бъдещата коалиция.
Фокус