Кирил Петков и Асен Василев с първи думи след края на изборния ден
Лидерите на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев с първи думи след края на изборния ден у нас.

„Продължаваме Промяната“ е първа политическа сила, 121 депутати ще се случат. България ще се управлява от коалиция, България започва един нов път, заедно ще успеем да направим целия потенциал на тази страна и всички ще се гореем с нея, заяви Кирил Петков.

Христо Иванов: Резултатът на „Продължаваме Промяната“ е впечатляващ

"Ще бъдем много диалогични, ще направим това, което сме заявявали през цялата кампания, с "Демократична България" със сигурност ще работим заедно. Ще говорим с всички политически групи без ГЕРБ и ДПС", посочи Петков.

Коалиция се постига с преговори, не очакваме те да бъдат лесни, но ще седнем, когато всичко е ясно като финален резулатат, посочи Асен Василев.

Кирил Петков: Изглежда, че ще бъдем първа политическа сила (ВИДЕО)

Независимо дали си ляв, център или десен - тези първи победи за България са важни и би трябвало да се обединим около тях, каза още Петков. И добави: Ние осъзнаваме, че на България й трябва редовно правителство и всички имаме огромна отговорност всички тези неща, които говорихме в последните два месеца да се изпълнят. Това може да стане само с редовно правителство, с компромиси и диалог, но не с компромиси на база неработеща съдебна система или оставаща корупция.

Петков благодари на всички, които са повярвали на тях и обеща, че ще "вкарат и душа, и сърце, за да може България да тръгне по нов път" и да има ново правителство. Българските избиратели показаха ясна нужда, че България трябва да тръгне по нов път, добави той.

Exit Poll: Първи резултати от парламентарните избори

На въпрос дали Петков е готов за премиер, той заяви: в нашата партия имаме много добри капацитети и всеки един ще бъде предложен като възможност, но ще сравним и с възможностите на другите партии.

Според Василев и Петков нови избори не са възможни.