Христо Иванов
Христо Иванов / БГНЕС
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов направи първи коментар в ефира на БНТ, след като станаха известни първите данни от екзитполовете на социологическите агенции. Според тях формацията му се нарежда след ДПС по резултат.

"Не бих употребил провал, защото все пак в следващия парламент ще може да свършим работата, която сме си поставили. Тепърва ще анализираме резултатите от изборите", каза Иванов. 

По думите му "независимо от това какви са съотношенията на нашите резултати с тези на ДПС, важното за нас е, че те ще останат, или могат да останат, извън управлението заедно с ГЕРБ. За нас това ще бъде приоритет", заяви още Христо Иванов. 

"Поздравявам колегите от "Продължаваме промяната". Техният резултат е впечатляващ. Те очевидно получават ролята на един от основните мандатоносители. Те ще трябва да инициират създаването на правителство и да дадт концепцията за него", заяви Христо Иванов.

Според него връщането на Делян Пеевски определено е върнало финансови възможности към движението. 

По повод президентската надпревара, Иванов каза, че очевидно отиваме на втори тур. "Тепърва ще вземаме решения как да се позиционираме и каква оценка ще дадем на кампанията досега", каза още той.