/ БТА
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участваха днес в честването на 113-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване и празник на служба "Военно разузнаване" (СВР). Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В двора на службата е бил отслужен молебен за здраве. На ритуала са присъствали и.д. директорът на служба "Военно разузнаване" полковник Велко Атанасов и ръководният състав на службата.

"Днешният празник е чудесен повод да отбележим приноса и заслугите на най-старата българска специална служба - наследник и продължител на славните традиции и опит на българските военни разузнавачи, проявили героизъм и себеотрицание", казва в поздравителния адрес министъра на отбраната Красимир Каракачанов към военнослужещите и цивилните служители от военното разузнаване.

Той изразява своята благодарност за всеотдайността, енергията и професионализма на целия личен състав на службата.

"В празничния ден изразявам увереността си, че вашата експертиза ще продължи да бъде в основата на своевременното и точно идентифициране, оценката и изпреварващото информиране за потенциалните рискове и заплахи за сигурността и интересите на страната", посочва в поздравителния адрес началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.