Румен Радев и Красимир Каракачанов
Румен Радев и Красимир Каракачанов / БТА
Лидерът на ВМРО министър на отбраната в оставка Красимир Каракачанов призова с отворено писмо президента Румен Радев да наложи вето на промените в Изборния кодекс.
 
"Преди шест века разединението предаде страната ни в ръцете на турците. Ще допуснете ли това да се случи и сега – през 2021 г.?

Падна ограничението от 35 избирателни секции в държави, които са извън ЕС

Така вицепремиерът и военен министър в оставка и председател на ВМРО Красимир Каракачанов се обръща към президента Румен Радев в навечерието на честванията от Априлското въстание. "Защо въобще умираха въстаниците? За какво бяха тези 30 хиляди цивилни жертви и пирамидата от черепи в Батак? За да може конюнктурни политици днес да се редят пред камерите на честванията, а през това време да предават страната си", продължава острата си позиция Каракачанов.

Поводът е гласуваните от Народното събрание промени в Избирателния кодекс, които премахват ограничението на броя секции в Турция.

"Това е върхът на националното падение, отсича още лидерът на ВМРО и заявява категорично, че няма да отиде на празненствата на светлата дата.Аз няма да застана там! А Вие решавайте!", пише още Каракачанов.