Каракачанов подозира външен натиск Патриотите да не получат третия мандат
Каракачанов подозира външен натиск Патриотите да не получат третия мандат / netinfo

Заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов подозира външен натиск Патриотите да не получи третия мандат.

Чувстваме се уважени, че няколко посолства в София и една камара евробюрократи от Брюксел са се ангажирали с това да влияят върху правителството и върху ГЕРБ, и върху президента, за това да не ни бъде даден мандатът на нас, заяви Каракачанов пред журналисти в парламента. Според него това е обидно за държавата.

Плевнелиев ще връчи третия мандат за кабинет на Реформаторския блок

Това означава, че някой се притеснява от нашето политическо присъствие и има да се притесняват още повече след парламентарните избори, коментира Каракачанов. По думите му Обединените патриоти имат най-голям интерес от предсрочни избори, защото ще бъдат подкрепени от максимален брой поддръжници.

Попитан за идеята за съставяне на експертен кабинет, той посочи, че няма нищо лошо в такъв кабинет, стига наистина да е от експерти, а не под маската на експерти да са партийни креатури. Каракачанов посочи, че Патриотите са имали същата идея.

ГЕРБ: В 43-ото НС не може да има работещ кабинет

Той заяви, че има три точки, който ако бъдат основни приоритети и бъдат изведени със срокове, може да се говори за подкрепа на евентуално правителство на Реформаторите. Това са по-твърда позиция и политика при защитата на границата на страната, битовата престъпност и увеличаване на минималната пенсия. Той уточни, че става въпрос за пенсията на българи, които имат трудов и осигурителен стаж, а не т. нар социални пенсии на хора, които никога не са работили.

Източник: БТА