Реформаторите се отказаха да съставят кабинет
Реформаторите се отказаха да съставят кабинет / БГНЕС, архив
Реформаторите се отказаха да съставят кабинет
91612
Реформаторите се отказаха да съставят кабинет
  • Реформаторите се отказаха да съставят кабинет

Реформаторският блок ще върне мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламента. Това съобщи Найден Зеленогорски след заседание на парламентарната група.

Той беше лаконичен в коментара си дали президентът Росен Плевнелиев трябва да даде мандата на друга група при това положение.

СДС: Позицията на РБ за връщане на мандата не може да бъде официална

"Ние взехме нашето решение в рамките на Реформаторския блок и то е, че при евентуално връчване на мандата, ще го върнем веднага. Очевидно е, че няма реформаторско мнозинство в парламента и отиваме на избори", каза Зеленогорски.

След ключова среща: Патриотите ще подкрепят кабинет на Реформаторите

"Вчера от Патриотичния фронт казаха, че биха ни подкрепили и имахме някои разминавания, но те можеха да бъдат изчистени, но веднага след това от ГЕРБ ясно казаха, че не биха подкрепили нов мандат в рамките на този парламент. Това за нас означава, че няма необходимото реформаторско мнозинство. Винаги сме казвали, че ключът е в колегите от ГЕРБ, очевидно е, че тяхното желание е да отидем на избори. Ние сме готови за избори и тръгваме", казаха още от Реформаторския блок.

ГЕРБ няма да участва при съставянето на правителство в рамките на този парламент

Найден Зеленогорски заяви, че решението си партията е взела днес и до понеделник има достатъчно време. "Благодарим на президента, че оценява нашата роля и все пак от тук нататък решението е негово, но ние ще го върнем мандата веднага", допълни още Зеленогорски.

Парламентарната група на Реформаторския блок се събра на заседание, за да бъде излъчен представител от Блока, който да получи в понеделник от президента Росен Плевнелиев третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.