Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС
До края на годината по-скоро е вероятно да се подпише договорът за флота, а в началото на следващата година и за бронираната машина. Това са реалните срокове, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос за проектите за модернизация, предаде БГНЕС.

Двата проекта се движат. “Специално за флота срока го удължихме заради летния сезон”, каза Каракачанов. Срокът е удължен с един месец, обясни министърът, с цел подобряване на офертите.

Йенс Столтенберг: България е високо ценен съюзник на НАТО



“След което те ще бъдат разгледани”, допълни той. Колкото до това дали има оферта, която се доближава до финансовия таван на проекта, Каракачанов каза, че две от офертите са до тавана, едната е малко над, затова сме дали срок за подобряване на офертите.

Към този момент, по думите му не се налага изменение в проекта за инвестиционен разход. “Но както знаете и там е заложено изискването минимум един от двата кораба да бъде построен в България”, посочи той.

САЩ ще строят 10 бойни кораби роботи


Каракачанов изрази надежда до края на ноември или през декември да сключат договора за корабите. “Разбира се зависи от подобрението на офертите”, посочи министърът.
Попитан дали ВМРО ще се регистрира за участие в изборите, министърът отговори: “Има си щаб, който се занимава с тези неща, а и честно казано знаете, че в поделения на армията не говоря по политически въпроси. Военна академия открива учебната си година, така че предпочитам да не говоря за политически въпроси. Има си щаб, той ще регистрира всичко”.

В неделя БНТ съобщи, че ВМРО ще обсъжда кандидатите си за кметове на София и на големите областни градове. Това ще стане на заседание на ръководството. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов беше категоричен, че за столицата организацията ще издигне собствен кандидат за кметския пост.
 
БГНЕС