Гласувах за промяната, гласувах за това Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да се върнат децата ни; за да може Кърджали да си възвърне славата на красив, уютен, подреден и най-вече светъл град.

Призовавам моите съграждани - нека днес да излязат и да гласуват, техен избор да бъде. Никой не може да им казва как да гласуват, но нека да помислят кой би бил най-полезен за по-доброто развитие на Кърджали, и нека да изберат него, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която гласува в Кърджали.

ЦИК: 10,27% е избирателната активност към 10 часа

На въпрос дали резултатите от местните избори могат да повлияят на политическата обстановка като цяло, Караянчева съобщи: "В никакъв случай, местните избори са съвсем различни от останалите видове избори, местната власт е изключително мажоритарен избор, и затова българските граждани ще направят избори по места.

Те гласуват за най-добрия човек,който може да промени живота им; а парламентарните избори са нещо друго, така че не очаквайте парламентарни избори след тези местни избори".

България гласува (ГАЛЕРИЯ)

На въпрос кога се очаква президентът Румен Радев да подпише официално указа за назначаване на новоизбрания главен прокурор Иван Гешев, Караянчева отговори, че "има разделение на властите, нека да оставим Президента да се запознае с материалите, и той да вземе решение. Все пак аз съм представител на парламента".

"Очаквам балотаж в Кърджали", завърши Караянчева.

Всичко за изборния ден в София и цялата страна може да следите ТУК
БГНЕС