Драмите, които се очакваха да се случат на Конгреса на ГЕРБ, не се получиха, затова трябва да гледаме напред, коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред NOVA по повод на отстраняването на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в партията.

ГЕРБ официално се раздели с Цветанов (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Това, което вчера показа Конгресът – отношението на Цветанов и това, което премиерът каза, че партията е над всичко, мисля, че се потвърди.  Драмите, които се очакваха да се случат не се получиха, затова трябва да гледаме напред. Изпълнителната комисия ще бъде колективен орган и тя ще взема решения. Етичната комисия, която ще се формира в сряда, защото тогава ще се съберем, за да обсъдим, ще бъде много важна, за да можем да преценяваме законовата и моралната страна на нещата”, каза още тя.

„За мен е много важно тази номинация и участието ми в изпълнителната комисия, защото това е признание не само към мен, но и към моите колеги от област Кърджали,защото аз освен председател на НС и сега член на Изпълнителната комисия, съм и областен координатор и това е признание към избирателния регион, но и отношение към смесените региони, защото в момента и г-н Тодоров, който влиза в Изпълнителна комисия, също е в такъв регион”, заяви Караянчева.

Цветан Цветанов подава оставка от ръководните постове в ГЕРБ

По повод на оттеглянето на Цветанов от всички ръководни постове в партията, Караянчева коментира: „Член на ГЕРБ може да бъде всеки, който споделя принципите и идеите на партията. За мен темата с Цветан Цветанов беше приключена вчера, след като оставката беше гласувана с болшинство и трябва да гледаме напред”.

По повод на слуховете, че Цветан Цветанов е свързан с фирмата „Еврохолд”, която има намерение да купува ЧЕЗ, Караянчева заяви: „Етичната комисия на ГЕРБ, която предстои да се сформира, ще се сезира за всеки сигнал, за да може наистина да се преценяват нещата и като виждаме опонентите колко агресивно работят и какъв черен пиар правят, трябва наистина да се оглеждат нещата, за да не се дават невинни жертви".

Председателят на НС съобщи, че в момента има сигнали за членове на партията в Сандански и в Банско.

„Етичната комисия ще разглежда всеки скандал като отива на място. По един колега от Изпълнителната комисия ще участва в проверката, за да може да се разгледа сигнала, защото понякога сигналите не са верни и може някой на личностна основа да реши да оклевети някой от колегите”, обясни Караянчева.
nova.bg